Сироварня

Виробництво сиру — дуже прибуткова і прибуткова галузь бізнесу, яка потребує наявності значного початкового капіталу. Починаючий підприємець повинен обзавестися сумою не менше 3,2 млн рублів. Ці гроші підуть на купівлю земельної території, облаштування цеху, придбання обладнання, сировини і матеріалів, підведення необхідних комунікацій, оформлення документації.

Доцільно придбати так звану сироварну апаратуру «під ключ». Така установка здатна самостійно переробляти молоко в сирну продукцію, вимагаючи тільки стороннього контролю.

Молодому бізнесмену слід проаналізувати діяльність конкурентів, відшукати нішу, в якій великий попит при мінімальній кількості пропозицій, і після цього визначитися з виробленими сортами сиру.

Потрібно ретельно вибирати постачальників молока. Від його якості залежить затребуваність готового продукту.

Клієнтів знайти не так вже й складно. Збувати товар можна як через великі торговельні мережі, так і з допомогою невеликих продуктових магазинчиків. Також можна налагодити поставки в місцеві заклади громадського харчування — кафе, піцерії, ресторани.

Чистий прибуток компанії складе не менше 150 000 в місяць. З урахуванням усіх витрат, початкові вкладення окупляться приблизно за 2 роки.

Share your thoughts