Сухий фруктовий порошок: іноземні бізнес-ідеї, виробництво, інноваційні ідеї

Учні шведського вузу Lund University зареєстрували бренд FoPo, під яким збираються випускати сухий фруктовий порошок. Суть бізнес-ідеї в тому, щоб переробляти в цей самий порошок урожай, який не вдалося реалізувати. Студенти мають намір збирати ці надлишки по овочевих крамницях і супермаркетах, у безпосередніх сільгоспвиробників.

Термін зберігання порошку — до двох років. Його можна робити як з фруктів, і ягід. Згодом його рекомендується додавати у випічку (пироги, кекси і різноманітні булочки), варити на його основі компоти і киселі.

До розробки FoPo студентів підштовхнула невтішна статистика, згідно якої дві п’ятих врожаю фруктів пропадає. Причому втрати несуться як на етапі зберігання сільгосппродукції на складі, так і безпосередньо в торгових точках.

Звичайно, існує безліч інших способів збереження надлишків урожаю. Це, в першу чергу, заморожування. У другу — засушка. Але перший варіант енерговитратний — необхідно використовувати холодильні камери тривалий час. Другий — трудомісткий. Перетворення фруктів в порошок, на думку шведських студентів, найоптимальніший спосіб переробки надлишків урожаю.

Share your thoughts