Страви з незвичайних тварин – основне меню фудтрака

В Амстердамі існує унікальне у своєму роді мобільне кафе. У меню входять страви, приготовані з незвичайних тварин. Так, відвідувачам пропонують голубині суші, бургери з м’ясом поні, різні страви з папуг, ворон, гризунів.

Ідея створення «кухні з небажаних тварин» переслідує єдину мету — зменшити кількість продуктових відходів.

А почалося все з того, що в 70-х роках минулого століття в Нідерландах, перейнявшись збереженням диких гусей, на законодавчому рівні заборонили полювання на них. Протягом декількох десятків років кількість гусей збільшилася до загрозливих цифр. Найбільшу небезпеку гуси представляли для авіації — так як призводили до численних поломок літаків, потрапляючи в їх двигуни. Дійшло до того, що на аеродромах змушені були відстрілювати гусей, щорічно стали вбивати до 400000 диких птахів. М’ясо їх не знали куди дівати.

І тоді у Роба Хагеноуа і Ніколя Шатборна виникла ідея використовувати тушки гусей для вуличної торгівлі.

У 2011 році підприємці відкрили перше кафе на колесах.

Коли під час економічної кризи 2011-12 рр. нідерландці стали масово вбивати своїх коней, Хагеноуа і Шатборн поповнили меню свого фудтрека виробами з кониною.

Зараз у меню входять страви з раками, воронами і гризунами.

Share your thoughts