Страви з медуз

Не можна заперечувати надлишок медуз на сучасних морських курортах. Одні нарікають на цей факт скаржаться на те, що ця живність псує їм весь відпочинок, а інші, більш заповзятливі і проникливі, примудряються будувати на них бізнес. Сьогодні медуз активно використовують в кулінарії. Їх навіть вирощують в домашніх умовах, щоб потім готувати дуже смачні страви. І ці незвичайні делікатеси користуються великою популярністю у гурманів 21 століття!

Читайте также: Новости России Украины и мира.

Звичайно, такий проект найбільше підходить для тих, хто проживає неподалік від морського узбережжя. Але навіть у цій місцевості конкуренція мінімальна. Наприклад, у Криму медуз готують тільки у двох ресторанах. Вчені проводили тривалі дослідження, перш ніж підтвердити їстівність медуз. У японської та китайської кухні ця живність використовується дуже активно. Виявилося, що медузи багаті масою корисних речовин, у тому числі, білком і йодом. У Китаї їх називають «кришталевим м’ясом», і сьогодні навіть відкриті спеціальні ферми, на яких медуз вирощують в промислових масштабах!

Досвідчені кулінари начиняють м’ясом медуз пиріжки і пироги, готують з ними роли і суші, супи, другі страви. Для заморозки вони не придатні, тому їх засолюють, а перед термічною обробкою ретельно промивають. Вартість тонни солоних медуз доходить до 8000 доларів!

Перспективи бізнесу — величезні. Страви з медуз напевно будуть сприйняті «на ура», адже наші люди люблять все нове і незвідане. Навчившись смажити, варити, маринувати цих морських мешканців, можна побудувати прибутковий домашній бізнес в максимально стислі терміни і без вагомих вкладень.

Share your thoughts