Сенсорний ресторан

Конкуренція серед закладів громадського харчування досить висока, але в китайському місті Шанхай нещодавно відкрився унікальний ресторан, який не знає конкурентів і привертає до себе величезну кількість клієнтів не тільки з усіх кінців міста, але й з різних куточків країни. І це не дивно: так званий «сенсорний» ресторан поки єдиний у своєму роді, аналогів йому не існує не тільки в Китаї, але і в світі. Так що можна сміливо брати цю ідею на замітку і діяти. Як кажуть, куй залізо, поки гаряче!

Автором інноваційного гастрономічного проекту став французький кухар Поль Паре. У вузькому сенсі заклад «Ultraviolet» і рестораном-то не назвеш. Це, швидше, захоплюючий атракціон, розвага, лабораторія. Загалом, називайте, як душі завгодно. Суть проекту така: гості «Ultraviolet» при його відвідуванні мають можливість задіяти всі наявні в їх організмі сенсори — зорові, слухові, нюхові, дотикові.

У центрі гостьового зали встановлено великий стіл, за яким одночасно вміщується 10 осіб — це максимально допустима організаторами кількість відвідувачів ресторану за один раз. Перед клієнтами по черзі виставляються 20 страв з меню, кожне з яких можна скуштувати. Але подача незвичайна: страви подаються в супроводі спеціально підібраної музики, надзвичайних ароматів, а, часом, і поривів вітру (теплого або холодного). При зміні блюд інтер’єр залу також змінюється — цьому сприяють проектори, за допомогою яких виводять різні картини на стіни, зменшують або збільшують яскравість освітлення і т. д. тобто клієнти мають можливість одночасно побувати відразу в кількох ресторанах, кожен з яких індивідуальний і запам’ятовується по-особливому.

Цікаво, що адреси цього закладу не знає ніхто. Бронювання місць здійснюється заздалегідь, через сайт компанії. У призначену годину записалися забирає автобус, їм зав’язують очі і везуть в інтригуюче гастрономічне подорож. Вартість одного відвідування встановилася на рівні 320 доларів. Але навіть висока ціна не відлякує охочих випробувати щось нове і незвідане.

Share your thoughts