Розведення жаб

Жаб’ячі лапки — традиційне ласощі для французів, але і в нашій країні постійно зростає кількість бажаючих урізноманітнити своє харчування всілякими екзотичними стравами. Розведення жаб для продажу цілком може стати прибутковим бізнес-проектом.

Потрібно відзначити, що жаб’ячі ферми в Росії вже існують, але поки кількість їх мінімально, тому про високої конкуренції підприємцю можна не турбуватися. Основна цільова аудиторія бізнесмена-лягушатника — елітні заклади громадського харчування, які спеціалізуються на іноземній кухні. Жаб’ячі лапки використовують в якості основного інгредієнта для страв не тільки у Франції, але і в Китаї, Таїланді, Італії, Греції, Іспанії. Тобто спектр потенційних клієнтів досить широкий. Заморожене лягушачье м’ясо можна пропонувати великим продуктових супермаркетів, які бажають надати ексклюзивний товар досвідченим споживачам.

Для фермерського господарства потрібно придбати кілька особин особливих їстівних жаб (Rana esculenta). Звичайно, квакушки з найближчих ставків, річок та озер не підходять. Вихованців можна купити в місцевих зоомагазинах і зоопарках — їх часто використовують як корми для пітонів та інших змееподобных.

Можна розводити жаб для продажу живими, а можна і організувати підприємство з розбирання та заморожуванні м’яса. Тут все залежить від розмірів стартового капіталу, так як без придбання спеціалізованого обладнання в останньому випадку не обійтися.

Всю інформацію щодо змісту квакающих істот можна знайти в мережі Інтернет. Ця живність досить невибаглива, але особливі вимоги до харчування та середовищі існування все ж є. Примітно, що міні-жабник можна організувати навіть у межах власної квартири, встановивши для цих цілей великі акваріуми. Але якщо ви мрієте про значних виробничих масштабах, то варто подумати про оренду повноцінних сільськогосподарських угідь з наявністю хорошого водойми.

Share your thoughts