Розведення виноградних равликів: бізнес-ідеї домашній бізнес, виробництво, мінімальні вкладення, для початківців, в гаражі

Почати бізнес у сфері сільського господарства, не випрошуючи кредити в банках і вкладаючи великих грошей? Звучить заманливо, але неправдоподібно. Насправді, це цілком реальний сценарій розвитку подій, в тому випадку, якщо ви вирішите зайнятися розведенням виноградних равликів.

Ці мовчазні істоти на перший погляд чи здаються корисними, але насправді досить широко використовуються у фармацевтиці та кулінарії. Медики з’ясували, що м’ясо виноградної равлики омолоджує організм, а фармкомпанії, надихнувшись відкриттям, виготовляють із них різні тонізуючі Бади.

При всій своїй корисності равлики є ще й справжнім делікатесом, який високо цінують гурмани з усього світу. Виноградні равлики — одне з топових і найдорожчих в страв у найкращих ресторанах.

Таким чином, зрозуміло, що попит на равликів досить великий, а їх розведення може бути по-справжньому вигідним справою. Що ще цікавіше, так це низька конкуренція в цьому сегменті: перспективну бізнес-нішу поки встигли оцінити далеко не все, а значить у вас є реальний шанс увійти в число лідерів. Що ж для цього треба зробити?

У першу чергу потрібно підготувати місце для равликів та ознайомитися з правилами їх змісту.

Вирощувати цінних молюсків зовсім не складно. Наприклад, ви можете розмістити їх в опалювальному гаражі, в саду власного заміського будинку або спеціальних контейнерах. Головне — щоб равлики не розповзлися і не піддалися критиці гризунів.

Якщо ви вирощуєте равликів у вольєрі у себе на дачі, створити всередині канавки для збору вологи і засадити їх лопухами і кропивою. Так ви відразу вирішите питання з харчуванням молюсків. В іншому випадку вихованців доведеться годувати виноградним листям і капустою.

Передбачте у вольєрі місця, де равлики зможуть «врятуватися» від води. При всій любові равликів до вологи, при її надлишку вони можуть “підхопити грибкові інфекції.

Вже після того, як місце для молюсків буде готове, можна купувати самих равликів. Звичайно, молюсків можна зібрати й самостійно в найближчому парку, але покупка особин, виведених на вже діючої фермі — більш надійний варіант. При цьому равликів купують як поштучно, так і живою вагою. Вартість 1 кг равликів (близько 50 особин) стартує від 1 тис. рублів. Виробники намагаються продавати равликів парами, оскільки така система більш вигідна для них. І тим не менше, краще купувати равликів вагою.
Зазвичай, одна равлик виробляє за сезон близько 1 кг приплоду. При цьому зростають равлики до дорослого стану приблизно шість тижнів. Таким чином, буквально через полтопа місяця ви зможете реалізовувати молюсків.

1 кг м’яса равлики в ресторані оцінюється в 350-450 рублів.

Ціна може змінюватись в залежності від розмірів равликів і того, якої величини партію ви продаєте. При оптовій реалізації вартість 1 кг м’яса знижується більш, ніж у два рази.

Канали збуту продукції краще продумати ще до того, як ви візьметеся за облаштування ферми з розведення виноградних равликів. Інакше, навіть зібравши великий врожай ви ризикуєте не отримати ні копійки прибутку.

Share your thoughts