Ресторан з їжею на вагу

Порційна подача їжі в ресторанах для нашої країни традиційна, але за кордоном уже є заклади громадського харчування, в яких подають страви на вагу. Таким чином, клієнт має можливість взяти рівно стільки, скільки йому потрібно, уникнувши зайвих витрат (адже далеко не завжди доречно і красиво брати залишки страви з собою, і так практично ніхто не робить).

Ресторани з подібним форматом продажів давно і успішно працюють в Бразилії, Іспанії, Франції. Можна з упевненістю стверджувати, що і в нашій країні люди будуть в захваті від такої ідеї, — ніхто не бажає переплачувати за стандартну порцію їжі, частина якої потім відправиться в сміття. До того ж, процес зважування робить ціноутворення ресторану більш зрозумілим і прозорим для клієнта, що також важливо.

Звичайно, готувати і подавати страви на вагу трохи складніше, ніж традиційні порції, але такі послуги здатні залучити в заклад набагато більше число клієнтів. Звичайно, мова не йде про пафосних і дорогих ресторанах — у них люди платять за вишукана, елегантна і незвичайне оформлення страв. А ось для бюджетних кафе, розрахованих на відвідувачів середнього класу, такий формат дуже підійде. Відміряти необхідну кількість салатів, супу, гарнірів буде нескладно, а лояльність і схвалення клієнтів при цьому забезпечені.

Якщо ви плануєте відкрити бізнес у сфері громадського харчування, зверніть увагу на цю бізнес-ідею. Можливо, саме вона допоможе вам обійти конкурентів!

Share your thoughts