Офіціанти на прокат

Для тих, хто працював в ресторанній сфері чудово знайома проблема нестачі професійних офіціантів і велика плинність кадрів.

Читайте также: Новости России Украины и мира.

Ця праця вважається малоквалифікованим. Але насправді це не правда.

Офіціант — це людина, який повинен мати відмінні зовнішні дані і навички швидкого і якісного обслуговування клієнта, крім того власник цієї посади повинен орієнтуватися в стравах, алкогольних напоях і правилах ресторанного етикету.

Подібний перелік не залишає сумнівів у тому, що людина без досвіду не зможе справитися з такими обов’язками.

Тому ресторани та кафе наймають людей, навчають, стажують, витрачають час, а людина може в будь-який час піти, просто захворіти або не вийти на роботу.

Ким замінити відсутнього працівника?

Зрозуміло, що людина з вулиці не зможе обслужити банкет або гостей у залі. Як же вчинити керівнику в такому випадку? Намагатися найняти офіціанта з досвідом на один день, тобто «кота в мішку», або звернутися в спеціальну службу і взяти професіонала «на прокат».

Організація, що надає подібну послугу отримує 30% оплати праці офіціанта.

У будь-якому разі у програші ніхто не залишається: і ресторан, і служба, і сам співробітник отримують вигоду. Тому ідею відкриття служби «Офіціант на прокат» можна назвати цілком привабливою.

Як почати бізнес?

Для того, щоб працювати у сфері ресторанних послуг необхідно мати досвід роботи в закладах громадського харчування, або навчитися за допомогою літератури та практики. Ви повинні розуміти суть роботи і вміти навчити своїх співробітників всіх тонкощів ремесла.

Також потрібно створити сайт, групи в соцмережах, зробити візитки і листівки, набрати і навчити офіціантів і розіслати комерційні пропозиції у всі заклади міста та святкові агентства, а крім того постаратися познайомитися особисто з кожним потенційним клієнтом.

Чим більше у вас база співробітників, тим краще.

Оскільки ресторанний бізнес сезонен і у вас будуть періодично виникати сплески попиту в новорічні свята і влітку у весільну пору.

У міру розвитку вашої служби ви можете продавати також платні тренінги для офіціантів, а також пропонувати послуги барменів.

Share your thoughts