Маленький м’ясокомбінат

Виробництвом ковбасних виробів займається величезна кількість великих підприємств на території Росії, але попит на ковбасу не падає, а зростає. Дивно, але відкривши свій невеликий м’ясокомбінат, можна скласти гідну конкуренцію «м’ясним гігантам».

Для початку необхідно отримати схвалення і дозвіл декількох компетентних органів: СЕС, ветнагляду, ДПІ, пожежної частини і т. д. Потім можна приступати до наповнення цеху обладнанням: холодильними та морозильними камерами, куттером, обвалочні столом, ножами, шприцами для набивання фаршем, электромясорубкой, димогенератором. Всі ці агрегати з комфортом можна розмістити на площі 50 кв. метрів.

Крім закупівлі обладнання, необхідно облаштувати кілька додаткових зон: склад, комору для інвентарю, мийний відділ і т. д.

Після виконання всіх перерахованих вище пунктів можна приступати до підбору персоналу для майбутнього м’ясокомбінату. Не обійтися без грамотного технолога, пари м’ясників, бухгалтера, механіка і двох робочих.

Сировина для майбутньої ковбаси доцільно закуповувати безпосередньо у вітчизняних фермерів. Таке м’ясо дешевше імпортного, так і для його використання не потрібно величезної кількості супутньої документації.

Для реалізації готової продукції необхідно зробити свій бренд упізнаваним. Допоможе в цьому реклама і відмінну якість продаваних виробів. Якщо є можливість, краще відкрити власний брендовий ларьок.

Share your thoughts