Копчення риби

Риба — один з найбільш улюблених і шанованих на вітчизняної та зарубіжної кухні продуктів. Звичайно, виробників свіжої риби сьогодні досить багато, але можна скласти рибним магнатам жорстку конкуренцію, організувавши власну коптильню.

Читайте также: Новости России Украины и мира.

Спочатку необхідно підібрати відповідне приміщення, що відповідає санітарним нормам. Цех повинен бути розташований не менш, ніж в 300 метрах від житлових будинків. Доцільно придивитися до промислових зон на околиці населеного пункту.

Далі слід узгодити всі питання з компетентними службами і отримати дозвіл від ветеринарії, санепідемстанції, пожежників, Росприроднагляду і ростехнагляду.

Щоб оснастити виробництво технічно, немає необхідності мати солідний стартовий капітал. На закупівлю коптильного обладнання піде близько 100 000 рублів. Також обов’язково наявність в цеху кількох холодильних камер (50 000 рублів) і контейнера для вихідної сировини (100 000 рублів).

Для розробки рецептів копчення, які будуть користуватися попитом у населення, слід найняти грамотного технолога. Від компетентності фахівця залежить якість готової продукції.

Займаючись пошуками постачальників свіжої риби, постарайтеся знайти найближчі до вашого регіону компанії. Поставка товару з віддалених областей практично неможлива, так як рибу звідти можна доставити тільки замороженої, а такий продукт не можна коптити.

Share your thoughts