Копчення риби

Риба — один з найбільш улюблених і шанованих на вітчизняної та зарубіжної кухні продуктів. Звичайно, виробників свіжої риби сьогодні досить багато, але можна скласти рибним магнатам жорстку конкуренцію, організувавши власну коптильню.

Спочатку необхідно підібрати відповідне приміщення, що відповідає санітарним нормам. Цех повинен бути розташований не менш, ніж в 300 метрах від житлових будинків. Доцільно придивитися до промислових зон на околиці населеного пункту.

Далі слід узгодити всі питання з компетентними службами і отримати дозвіл від ветеринарії, санепідемстанції, пожежників, Росприроднагляду і ростехнагляду.

Щоб оснастити виробництво технічно, немає необхідності мати солідний стартовий капітал. На закупівлю коптильного обладнання піде близько 100 000 рублів. Також обов’язково наявність в цеху кількох холодильних камер (50 000 рублів) і контейнера для вихідної сировини (100 000 рублів).

Для розробки рецептів копчення, які будуть користуватися попитом у населення, слід найняти грамотного технолога. Від компетентності фахівця залежить якість готової продукції.

Займаючись пошуками постачальників свіжої риби, постарайтеся знайти найближчі до вашого регіону компанії. Поставка товару з віддалених областей практично неможлива, так як рибу звідти можна доставити тільки замороженої, а такий продукт не можна коптити.

Share your thoughts