Кондитерська

Солодощі люблять абсолютно всі, від мала до велика. До смачним і ароматним тортикам, кекси і тістечок просто неможливо залишитися байдужими. І поки одні піддаються спокусам і набирають зайві калорії і кілограми, інші можуть на цьому непогано заробити, відкривши особисту кондитерську.

Щоб почати це прибуткова справа, необхідно насамперед визначитися з місцем розташування закладу. Відмінно, якщо торгову точку вдасться відкрити де-небудь у центральній частині міста, поруч з ринком або торговим центром, де прохідність вкрай висока. Кондитерська на околиці населеного пункту не принесе бажаного прибутку, так як конкурувати з іншими невеликими магазинчиками буде досить складно.

Особливу увагу необхідно приділити площі майбутньої кондитерської: приміщення повинно бути достатньо просторим (не менше 25 кв. метрів) і давати відвідувачам можливість вільного доступу до товарів на вітрині.

Чим просторіше магазинчик, тим більший асортимент можна в ньому реалізовувати. Для успішного початку потрібно, щоб заклад пропонував не менше 15 найменувань кондитерських виробів.

З обладнання доведеться придбати виставкові стелажі холодильні камери для швидкопсувних солодощів.

Асортимент повинен бути максимально різноманітним. Почавши працювати, ви через деякий час зможете дослідним шляхом визначити, який товар користується великим попитом у покупців, але на старті найменувань тортів, тістечок, печива та інших солодощів повинно бути як можна більше. І тут важливо знайти хороших, сумлінних постачальників.

Щоб залучити клієнтів, доведеться витратитися на рекламу. Але не поспішайте звертатися до ЗМІ: тут ефективніше використовувати вуличні рекламні банери і листівки. Подбайте про те, щоб вивіска вашої кондитерської привертала увагу з першого погляду.

Share your thoughts