Кам’яний прес для смаження м’яса

Асортимент кухонного обладнання, покликаного полегшити життя любителів готування, величезний. Але все геніальне, як відомо, просто. Щоб завоювати аудиторію, зовсім необов’язково винаходити складні високотехнологічні конструкції. Це власним прикладом довели заморські дизайнери Джастін Інгліш і Стівен Чавес, зуміли зробити популярним і дуже затребуваним кухонний прес для смаження м’яса, зроблений із звичайного каменю.

Камінь, звичайно, не зовсім стандартний. Натуральний кам’яний матеріал носить назву мильного (або пічного). Унікальні властивості каменю були відомі з незапам’ятних часів — він володіє високою теплопровідністю, швидко нагрівається і тривалий час здатний витримувати температуру до 1600⁰С. Гірська порода при цьому дуже довговічна, податлива в процесі обробки і має симпатичний зовнішній вигляд. Останній факт пояснює, чому мильний камінь нерідко використовують для облицювання різних поверхонь в інтер’єрі.

Американські новатори знайшли гірській породі, найбільші родовища якої виявлено у Фінляндії та Карельської республіці, нестандартне і дуже вдале застосування. Вони сконструювали з прямокутного кам’яного пласта і дерев’яної ручки відмінний прес для ефективного зажаривания м’яса.

Такий прес набагато більш довговічний в порівнянні з чавунними аналогами чи прототипами з інших металів. М’ясо під пресом виходить неймовірно ніжним, соковитим, ароматним і рум’яним. Також за допомогою кухонного каменю можна готувати і інші страви. Вартість пристрою встановилася сьогодні на рівні 35 доларів. Виробляють його поки тільки в Індії, тому для вітчизняних бізнесменів всі шляхи відкриті.

Share your thoughts