Індикатор свіжості м’яса

Не секрет, що навіть в епоху сучасності полиці супермаркетів буквально рясніють простроченою продукцією. Покупцеві не помилитися і не купити товар, небезпечний для здоров’я? Особливо це питання актуальне для харчових продуктів, що продаються на вагу, зокрема, для м’яса. І ось тут на допомогу приходять високі технології. Винахідники з Німеччини придумали унікальний гаджет, що дозволяє в лічені секунди визначити, наскільки свіжий куплений вами в магазині шматок свинини або яловичини.

Так званий індикатор свіжості являє собою своєрідну тест-смужку з нанесеними на її поверхню колірними детекторами. Спочатку стрічка жовта, і якщо м’ясний напівфабрикат хорошої якості, то смужка так і залишиться жовтої. Колір змінюється поступово, в залежності від «віку» м’яса. Так среднесвежий шматок офарбить індикатор в зелений відтінок, а вже непридатний до вживання товар зробить тест-смужку яскраво-синій.

Принцип роботи детектора простий — він реагує на кількість в м’ясі особливих молекул — амід. Чим їх більше, тим гірше для споживача.

Німці сприйняли ідею «на ура». Вже сьогодні компанія-розробник тесту веде активні переговори з м’ясними корпораціями на тему впровадження у виробництво своєї інновації. Адже якщо упаковку з м’ясом оснастити індикатором, то можна відразу зрозуміти, наскільки продукт придатний і уникнути конфліктів з покупцями.

Тепер лабораторія активно займається розробкою аналогічних гаджетів для визначення свіжості інших продуктів харчування.

Share your thoughts