Город під водою

Дайвери з Італії Серджіо Гамберіні і його батько Лука Гамберіні, які володіють компанією, що організовує для туристів занурення під воду, запустили в своєму бізнесі новий напрямок. Вони почали вирощувати під водою ряд сільськогосподарських культур. На глибині близько 9 метрів культури поміщають в спеціальні контейнери з грунтом, які, в свою чергу, знаходяться в межах сфер, наповнених повітрям. Вирощують таким чином салат, квасолю, полуницю і базилік. Починали з трьох теплиць, тепер їх вже п’ять. Всі вони закріплені якорем.

Читайте также: Новости России Украины и мира.

Проект його творці охрестили «Садом Немо». Розбитий «сад» біля берегів Лігурії (Північна Італія), в бухті Нулі. Про його існування знають всі мешканці міста Савона.

Зараз підводний «сад» вже приносить прибуток. Причому не стільки за рахунок продажу врожаю (він, до речі, за смаковими якостями нітрохи не поступається тому, що вирощений «звичайним» способом), як завдяки увеличившемуся потоку туристів, з якими дайвери Гамберіні опускаються на свою «ферму». Примітно, що «Сад Немо» має власний відеоканал, за яким можна стежити через камери спостереження за дозріванням урожаю, а також ознайомитися з видеоотчетами про функціонування підводних теплиць.

Share your thoughts