Гіпоалергенний ресторан

Алергія — одне з найпоширеніших захворювань на планеті. Багато алергіків побоюються відвідувати заклади громадського харчування, знаючи про свою недугу і розуміючи, що наслідки прийому їжі невідомого складу можуть бути сумними. Парадоксально, але такі люди є прекрасною цільовою аудиторією для початківців бізнесменів. Відкривши гіпоалергенний ресторан, можна побудувати дуже прибутковий бізнес.

Читайте также: Новости России Украины и мира.

Позитивні приклади таких проектів вже є за кордоном. Наприклад, у французькому Ліоні не так давно відкрили заклад з інтригуючою назвою «Моя історія в тарілці». Основна особливість закладу в тому, що в його меню відсутні загальновідомі і найсильніші харчові алергени, такі як яйця, арахіс, лактоза, гірчиця, соя, кунжут та інші. Крім того, кожен пункт меню забезпечується самим докладним описом — жоден дрібний інгредієнт не залишається непоміченим. Відвідувачі також мають право забрати щось із складу страви на свій розсуд.

Штат ресторану укомплектований висококваліфікованими фахівцями. Навіть найпростіші офіціанти можуть дати докладну консультацію алергікам і порадити найбільш підходящий сніданок, обід або вечерю.

У Росії такий проект має величезні перспективи. Але важливо грамотно підійти до питання його реалізації — вибрати відповідне місце, ретельно розробити меню, зробити тематичний інтер’єр (з натуральних гіпоалергенних матеріалів), підібрати кваліфікованих працівників. Для такого громадського харчування відмінно підійде екологічно чиста зелена зона населеного пункту. Нехай це буде не центр міста, а його околиця — зацікавлена цільова аудиторія буде готова витратити час, щоб дістатися до відповідного закладу і отримати якісний сервіс.

Статистика показує, що число алергіків зростає щорічно — цьому сприяє несприятлива екологічна атмосфера. Тому відкриття гіпоалергенного ресторану — чудова бізнес-ідея, здатна забезпечити починаючого підприємця стабільно високим доходом на десятиліття вперед!

Share your thoughts