Експрес-пельменна: бізнес-ідеї для початківців, у сфері сервісу, мінімальні вкладення

Фаст-фуд сьогодні буквально заволодів сегментом громадського харчування. Частка «швидкої їжі» на «съедобном» ринку становить 53%. Цю цифру не варто навіть піддавати сумнівам. Достатньо вийти на вулицю або зайти в будь-який з торгових центрів, щоб переконатися — фаст-фуд популярний як ніколи. Причин тому безліч: від тяги росіян до всього західного до економічної кризи, в результаті якого кафе і ресторани з середнім чеком вище 1000 рублів втрачають клієнтуру, поступаючись місцем недорогим закладам.

Як правило, у фаст-фудовских точках обмежений асортимент страв італійської піцою, японськими ролами і американськими гамбургерами. Погодьтеся, що ця їжа, незважаючи на її популярність, специфічна і доводиться до смаку далеко не кожному. Існуючі мережі швидкого живлення, головним чином, орієнтовані на підлітків і молодь у віці до 30 років.

А як ви ставитеся до спроби охопити ширшу аудиторію? Як це зробити? Відкрити експрес-пельменну — фаст-фуд з російським акцентом.

Плюси цієї бізнес-ідеї очевидні:

  • відсутність необхідності в розкручуванні реалізованого продукту (пельмені — одне з найбільш улюблених страв серед росіян всіх віків)
  • невелика орендна плата (починаючи від 5 тис. руб.)
  • компактне обладнання, яке можна переносити самостійно (вендинговий апарат для варіння пельменів займає лише чверть квадратного метра)
  • швидка окупність (від 2 місяців)

Що потрібно від підприємця?

Пельмені самі не зваряться, тому першим і головним кроком на шляху до відкриття експрес-пельменній стане закупівля необхідного обладнання. Торгові компанії в інтернеті пропонують послуги з самовывозу і доставці різного роду мобільних прилавків, а також апаратів для варіння і зберігання пельменів. Вартість торгової точки коливається від 96 до 200 тис. рублів залежно від габаритів і призначення (вулична торгівля, реалізація в приміщенні). Апарат для варіння варто 68 тис. рублів, а морозильна камера та холодильник з 13,5 тисяч.

Витрати на технічне оснащення можна назвати основними, але і крім них також буде, куди вкластися: орендна плата (приміщення від 2 кв. м), електрика, податок, зарплата персоналу (в середньому, 2 людини), страхові відрахування — все це підприємець бере на себе.

На що варто звернути увагу?

Потрібно розуміти, що даний вид бізнесу, орієнтований на великі міста. Це цілком логічно: ділова активність, а, отже, і необхідність поїсти поза будинку там в рази вище. Гранично варто уважно вивчити «гарячі точки» — місця скупчення потенційної аудиторії мобільного прилавка: офісні райони, привокзальні площі, території Внз.

Конкуренція і реклама

Перед тим, як відкрити свою експрес-пельменну варто вивчити ринок вашого регіону. Задумайтеся, чи варто ризикувати, відкриваючи нікому не відомий прилавок з нуля? Бути може, простіше стати партнером вже наявного успішного бренду? У другому випадку, вам не доведеться витрачатися на рекламу.

Однак якщо ви все ж вирішили взятися за свій власний бренд, то для того, щоб розкрутити його, вам доведеться вести активну діяльність в соцмережах і, можливо, задуматися про роздачу рекламного матеріалу (листівок). Але, бути може, всього цього і не потрібно, якщо ви вгадаєте з місцем розташування майбутнього пельменній.

Share your thoughts