Цукровий міні-завод

Цукор — незамінний компонент для харчової промисловості. Його використовують і в алкогольній галузі, і в хлібопекарській, і в кондитерській. Та й кожен житель нашої країни щорічно споживає близько 20 кг солодкого сипучого продукту в чистому вигляді. На виробництві цукрового піску можна побудувати прибутковий бізнес.

Найпопулярнішим сировиною для виготовлення цукру є цукрові буряки і цукрова тростина. Технологія виробництва в кожному конкретному випадку різна.

При використанні буряків спочатку здійснюється підготовка овочевої культури (миття, очищення від домішок), потім подрібнення. Бурякову стружку відправляють в дифузор для отримання соку і макухи. Далі в сік додають вапняне молоко, розчин фільтрується і очищається, а потім з нього випаровується волога до консистенції сиропу. Сироп кристалізують у спеціальних апаратах, відбілюють і очищають. Отримані цукрові кристали фасують. При використанні тростини вихідна сировина не піддають екстракції, а віджимають, так і процедура очищення відбувається трохи інакше.

Вартість повноцінної виробничої лінії, за допомогою якої можна виготовляти до 10 тонн цукру на добу, становить не менше 15 000 доларів. Більш потужні агрегати з продуктивністю 50 тонн щодоби оцінюються вже в 200 000 доларів. При цьому строки окупності досить оперативні. Плюс додатковий дохід можна отримати від реалізації бурякового і тростинного макухи.

Share your thoughts